Kinderyogalessen

De kinderyogalessen, die ik geef in Den Bosch, zijn erg gevarieerd. De actieve hatha yogahoudingen worden afgewisseld met spel, ademhalingsoefeningen, zang, dans, tekenen, onderlinge massage, visualisaties en ontspanning naast hearthfulness, - en mindfulnessoefeningen.
Kinderen worden zich op een speelse manier bewust van hun ademhaling, zijn beter in contact met hun gevoel, leren het verschil ontdekken tussen ontspanning en spanning en ontwikkelen hun zintuigen.
De kinderen doen bepaalde oefeningen alleen en daarnaast worden spelletjes gedaan waarbij het leren samenwerken en het vertrouwen op elkaar een rol spelen.

In iedere les staat een herkenbaar thema centraal dat is afgestemd op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen: de natuur en dierenwereld, de seizoenen, feestdagen, een reis naar een land of naar aanleiding van een boek. Maar ook thema’s zoals dankbaarheid, geluk, zelfvertrouwen of samenwerken komen aan bod, als bruggetje naar alledaagse situaties.

Kinderyoga is ook vooral heel leuk en niet prestatiegericht. Tijdens de les draait het om ontspanning en plezier beleven. Dat is het aller belangrijkste. De kinderen mogen helemaal zichzelf zijn.

Lessen

De kinderyogalessen zijn elke vrijdagmiddag in de Maaspoort in Den Bosch;
  • van 15.30- 16.15 uur voor 4-6 jarigen
  • van 16.30-17.30 uur voor 7-9 jarigen

Tijdens de les bewegen de kinderen op blote voeten of sokken. De kinderen kunnen makkelijk zittende kleding aandoen, zoals een joggingbroek en shirt. Voor de afsluiting is het fijn als kinderen warme sokken meenemen of een lekkere warme trui.

Tarieven

Hatha yoga les €8,00 *
Proefles €5,00

 * Betaling per lesblok (lessenreeks van vakantie tot vakantie)